חברת פאייר סנטר בטיחות לכל בע"מ מייצרת שלטים לחומרים מסוכנים בהתאם לתקן סימון חומרים מסוכנים הקיים בישראל.
חובה לסמן חומרים מסוכנים בהתאם לסוג החומר ואופן השינוע שלו.
סימון חומרים מסוכנים
ברחבי העולם ישנם חוקים שונים ושיטות שונות לסיווג התכונות המסוכנות של החומרים הכימיים. למעשה , אלו הם סיכונים פוטנציאליים של החומרים הכימיים אשר נגזרים מהתכונות הפנימיות של החומרים (סיכון פוטנציאלי מקובל לכנות Hazard , בניגוד לסיכון המעשי, התלוי גם בהסתברות להתרחשותו.
ישנן גם שיטות ומנגנונים שונים ברחבי העולם באשר לדרכים בהם מידע זה נמסר לציבור – לציבור העובדים, לאנשי רשויות הפיקוח והאכיפה ולציבור הרחב
אלפי מובילים מבצעים בכל יום תפקיד קשה אך הכרחי: שינוע של חומרים מסוכנים, אשר אין דרך אחרת להובילם. הטיפול בחומרים אלה דורש משנה זהירות וכל טעות עלולה להיות הרת אסון לנהג, למשתמשי הכביש, לדיירי האזור ולסביבה כולה. משרד התחבורה מייחד לנושא זה תשומת לב וקובע תקנות ומגבלות מחמירות למתן היתרים. נוסף על הדלקים (בנזין, סולר, נפט, זפת, מזוט) וגז, מובילות המשאיות גם כימיקלים רעילים או נפיצים וחומרי נפץ לשימוש אזרחי.
ניתן לומר כי הצורך ביצירת שיטה מתואמת נוצר בכדי ליצור אחידות ברמה כלל- עולמית בכל הנוגע לשיטה בה מסווגים את החומרים הכימיים ולמידע הנמסר לציבור אודות חומרים אלה, בין אם באמצעות תווית (label (על אריזת החומר, ובין אם באמצעות גיליון בטיחות SDS) sheet data safety (האמור ללוות את החומר בכל מסלולו - החל מהיצרן, דרך המשנע והמאחסן, המשווק, ולבסוף הצרכן . השיטה היא "מתואמת" (harmonized (במובן שהיא לוקחת מרכיבים משיטות קיימות, משלבת ביניהן ויוצרת שיטה חדשה וייחודית של סיווג ,סימון וסימול, המסמנת את הדרך למדינות העולם לאימוץ הדרגתי ולהחלפת שלל השיטות הקיימות. עם זאת, היא איננה קובעת שיטות בדיקה חדשות ומאמצת את התוצאות שהושגו בבדיקות קיימות.
מספרי או"ם הם מספרים בני ארבע ספרות המציינים חומרים מסוכנים בעת הובלתם. בין המספרים כאלה המציינים חומר כימי בודד ואחרים מציינים קבוצת חומרים בעלי תכונות דומות. המספרים ניתנים על ידי קבוצת מומחים של האו"ם להובלת חומרים מסוכנים.
תחום המספרים שברשימה הנוכחית (יש מספרים שניתנו בעבר ובוטלו) הוא בין 0004 (אמוניום פיקראט - Ammonium Picrate) ל-3376 (ארבע-ניטרופנילהידארזין - four-Nitrophenylhydrazine). כמו כן החומרים מסווגים לקבוצות לפי תכונותיהם. אין חוקיות במספרים עצמם - לא ניתן להסיק מסקנות על החומר לפי מספרו, אלא רק מחיפוש בטבלה שבהמלצות האו"ם.
דוגמאות נוספות:
1002 - אוויר דחוס
1075 - גז פחמימני מעובה (גפ"מ)
1654 - ניקוטין
2187 - פחמן דו-חמצני
"סימון רכב" מוגדר שלט הסימון בו יש לשלט רכב המוביל חומרים מסוכנים, ובו, בין היתר, חובה לציין את מספר האו"ם של החומר המובל.
בחברת פאייר סנטר ניתן למצוא את כל סוגי השילוט לחומרים מסוכנים בהתאמה לדרישת סימון חומרים מסוכנים שנקבעת ע"י סוג החומר המסוכן, ההרכב הכימי, אופן השינוע והגדרות האחסנה ע"פ סוג החומר.